Băile Sărate Praid



În cadrul localitaţii Praid există şi un ştrand amenajat, cu apă sărată. Tot aici langă ştrand sunt amenajate băi sărate fierbinţi (în vane) apa sărată fiind încălzită în cazane, deosebit de eficient in tratarea reumatismului.

 

Apa sărată şi iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic. Băile sărate acţionează asupra întregului organism şi ca atare are urmatoarele efecte: calmant, relaxant fizic si psihic, antiinflamatorie, vasodilatator, sterilizator de piele şi mucoase, cicatrizant. Durata băii este de la 10 minute pe zi, până la 30 minute, în funcţie de capacitatea individuală. Temperatura apei sărate este de 36 grade. Un tratament la vană consta din 10-14 băi calde fără întrerupere.
Ştrandul sărat şi băile calde la vană sunt alimentate cu apă sărată pompată din Salina Praid, de la o adâncime de 150 m. Această apă, care după o staţionare de câteva luni în bazinul din subteran, îşi dobândeşte o salinitate foarte mare, formează o atracţie aparte, deoarece eşuează orice tentativă de înot, turiştii plutesc neputincioşi la suprafaţă, asemănător unor dopuri de plută. Aceste băi sărate din Praid, prin raritatea apei saline superconcentrate, atrag tot mai mulţi turişti şi vizitatori, atât din împrejurimi cât şi de peste hotare, şi constituie, pe lângă baza de tratament din salină, un impotant potenţial turistic cu latură curativă şi de agrement.

Băile sărate din Praid funcţionează în perioada 1 iunie-15 octombrie.