Băile Sărate PraidÎn cadrul localitaţii Praid există şi un ştrand amenajat, cu apă sărată. Tot aici langă ştrand sunt amenajate băi sărate fierbinţi (în vane) apa sărată fiind încălzită în cazane, deosebit de eficient in tratarea reumatismului.

Citește mai departe: Băile Sărate  Praid

parajdi-soszoros-1-oCANIONUL DE SARE PRAID

 

 

 

Canionul de sare (1 km) îmbrăţişează într-un fel Praidul, astfel încât intrat pe traseu la un capăt al localităţii ieşiţi la celălat capăt al său.După o plimbare de cca 2 ore, aveţi posibilitatea să admiraţi numeroase forme săpate in zăcămintele de sare de trecerea anilor si de numeroasele ploi. Pe traseul marcat al canionului de sare puteţi să admiraţi intrarea în vechea mină de sare .

Citește mai departe: Canionul de sare Praid

rapsonne

Cetatea Rapsoné- Praid


Cetatea a fost construită, conform cercetătorilor, în secolul 11-12 în perioada dinastiei lui Arpad. Cetatea lui Rabsonne a făcut parte din cetăţile de apărare, şi asigura supravegherea Pasului Bucin împreună cu cetatea lui Firtos.

Citește mai departe: Cetatea Rapsoné- Praid

sóbányaSalina Praid

 

Începuturile istoriei Salinei Praid datează încă din epoca romană. Primul document în care apare ocna de sare din Praid, datează din anul 1405.

Zăcământul de sare din Praid constituie unul din cele mai mari masive de sare gemă din Europa. Corpul de sare are o formă uşor eliptică, cu diametrele de 1,2 km, respectiv 1,4 km şi o adâncime de 2700 m, având rezerve pentru mai multe sute de ani, şi constituie o comoară de nepreţuit în economia Transilvaniei.

Citește mai departe: Salina Praid